Cristian Boerean la "A Journey into Wine"

Cunoscator experimentat al celor mai diverse bucatarii internationale si in egala masura al vinurilor de calitate, autor al blogului culinar de la vinul.ro, Cristian Boerean a fost invitat pentru a filma in serialul "A Journey into Wine" difuzat pe Travel Channel.


Serialul isi propune prezentarea celor mai importante regiuni viticole din lume cu accent deosebit pe soiurile indigene si mancaruri traditionale.
Marti 1 august 2008, a avut la Oprisor (cramele Carl Reh) o intalnire cu Isabelle Legeron, prezentatoarea serialului difuzat pe Travel Channel (travelchannel.co.uk).
Pana acum au fost prezentate regiuni importante din Spania, Portugalia , Africa de Sud si Australia.
Acum se filmeaza pentru episoadele din Ungaria, Romania si Bulgaria.
Cristian a filmat impreuna cu Isabelle o reteta clasica - un tort de mamaliga cu branza de capra (un strat de mamaliga, unul de branza rasa, unul de mamaliga etc...) pe langa care a savurat o Feteasca Regala, excelenta.


In timpul discutiilor preliminare purtate cu producatorii serialului Cristian
le-a trimis o lista de mancaruri traditionale romanesti cu vinurile potrivite si spre marea lui bucurie, au ales mamaliga, care declara Cristian "este chiar ceva original, numai noi si italienii o mancam curent - insa modul de preparare difera mult intre noi si italieni iar branza de capra a fost chiar din Oprisor ".
Bineinteles, s-au filmat si interviuri cu oamenii de la crama. Turneul lor prin tara mai cuprinde Stribey, Clos des Colombes, DaVino si SERVE.

Articol de Bogdan Dr.





0 comentarii: